Dlaczego warto zapisać się na nasze szkolenie?

Zapraszamy wszystkich zainteresowanych na szkolenie z zakresu Żywienia w Zespole Jelita Nadwrażliwego.


Każdy uczestnik szkolenia otrzyma:


  • - imienny certyfikat uczestnictwa
  • - drukowane materiały szkoleniowe
  • - 20% rabatu na zakup programu dietetycznego Make Me Diet
  • - gratis od firmy Primavika



Szkolenie poprowadzi Dr n. o zdr. Hanna Stolińska, o swoim szkoleniu pisze tak:

Już nie choroby serca, zaburzenia lipidowe, problemy z glukozą i insuliną, chora tarczyca tylko właśnie problemy jelitowe są najczęstszym objawem na jaki skarżą się moi pacjenci. Bardzo często są to objawy już istniejącego lub rozwijającego się zespołu jelita nadwrażliwego lub innych zaburzeń jelitowych. Zespół jelita nadwrażliwego to jedna z najczęstszych stawianych diagnoz na świecie. Na 10 moich pacjentów, 9 z nich zapytanych o wzdęcia, niestrawności, gazy, biegunki i zaparcia potwierdza współwystępowanie tych dolegliwości. To istna plaga! Oczywiście nie jest to wyznacznik, że pacjent cierpi na ZJN, ale jeżeli problem jest nagminny warto poddać się pełnej diagnostyce w kierunku tego zaburzenia. Zespół jelita nadwrażliwego (nazywany potocznie drażliwym lub wrażliwym jelitem) jest jednostką chorobową wykraczającą poza kwestie medyczne, co skutkuje tym, że jest często marginalizowana w środowisku medycznym. Przeważnie leczenie jest zupełnie nieskuteczne i chorzy latami cierpią wierząc, że tak już musi być. …. A tak być nie powinno. Leczenie dietetyczne zwykle stanowi kluczowe postępowanie, dlatego dietetyk powinien potrafić wdrożyć właściwą terapię i wesprzeć pacjenta, który nie rzadko jest już zniechęcony i bez braku wiary na popraw ę swojego stanu zdrowia. Na szkoleniu poruszone zostaną następujące zagadnienia: Zespół jelita nadwrażliwego w teorii- najważniejsze zagadnienia Jak ukierunkować pacjenta, aby odpowiednio zdiagnozowała IBS Zespół SIBO Algorytm postępowania dietetycznego leczenia IBS Mity i fakty dotyczące diety w IBS Praca z pacjentem z IBS- opis przypadków, teoria w praktyce Dieta low FODMAP w trudnych przypadkach (między innymi prawidłowe bilansowanie diety roślinnej) Dietetyk w roli psychologa- jak wspierać chorego pacjenta, jak go motywować do stosowania diety Zadania praktyczne- wykonywane warsztatowo lub w postaci dyskusji w zależności od liczby uczestników szkolenia.


Plan szkolenia:

  • 1. Zespół Jelita Nadwrażliwego w teorii - najważniejsze zagadnienia

  • 2. Jak ukierunkować pacjenta, aby odpowiednio zdiagnozować IBS

  • 3. Zespół SIBO

  • 4. Algorytm postępowania dietetycznego w leczeniu IBS

  • 5. Fakty i mity dotyczące diety w IBS

  • 6. Praca z pacjentem z IBS - opis przypadków, teoria w praktyce

  • 7. Dieta low FODMAP w trudnych przypadkach (m.in. prawidłowe bilansowanie diety roślinnej)

  • 8. Dietetyk w roli psychologa - jak wspierać chorego pacjenta, jak go motywować do stosowania diety

  • 9. Zadania praktyczne - wykonywane warsztatowo lub w postaci dyskusji w zależności od liczby uczestników


Miejsce szkolenia: Warszawa, Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia przy ul. Bitwy Warszawskiej 1920 nr 18, sala 1.2.

Czas trwania: około 6 godzin zegarowych


Organizator zapewnia drobny poczęstunek w postaci owoców, warzyw, kawy, herbaty i wody. Nie zapewnia ciepłego posiłku.


Dla grup zorganizowanych 5-cio osobowych i powyżej przewidujemy zniżkę ustalaną indywidualnie.


W razie dodatkowych pytań prosimy o kontakt.


O prowadzącym można przeczytać w zakładce prelegenci.


Liczba miejsc na szkolenie jest ograniczona i o wpisaniu na listę uczestników będzie decydować kolejność wpłat poprzez płatności online lub w przypadku przelewu tradycyjnego data wpłynięcia należności.



Student

299 zł

  • Ta opcja skierowana jest do studentów oraz doktorantów z ważną legitymacją studencką.

Podstawowy

349 zł

  • Ta opcja skierowana jest do osób nieposiadających statusu studenta lub doktoranta