Dlaczego warto zapisać się na nasze szkolenie?

Dzięki naszemu szkoleniu dowiesz się jakie badania laboratoryjne zlecać swoim pacjentom, jak interpretować ich wyniki oraz na co trzeba zwrócić szczególną uwagę podczas pracy z pacjentem. Na szkoleniu zostaną dodatkowo omówione prawdziwe przypadki pacjentów, którzy trafili do gabinetu dietetyka. Zostanie również poruszona tematyka współpracy dietetyka z lekarzem.



PLAN SZKOLENIA:


1. Jak się przygotować do badań- co pacjent musi wiedzieć


2. Jakie czynniki mają wpływ na badania laboratoryjne


3. Diagnostyka zaburzeń wodno-elektrolitowych


4. Interpretacja morfologii w aspekcie przyczyn anemii z niedoboru, dodatkowe badania w anemii


5. Rozpoznanie stopnia niedożywienia na podstawie badań laboratoryjnych oraz kryteria klasyfikacji pacjenta w kacheksji


6. Ryzyko chorób serca na podstawie lipidogramu i homocysteiny


7. Badania niezbędne w nadciśnieniu


8. Cukrzycy i insulinooporności- glukoza, insulina, peptyd C, hemoglobina glikowana, OGTT


9. Określanie dziennej dawki białka w zależności od wyniku badań związanych z wydolnością nerek


10. Interpretacja badań ogólnych moczu i dobowej zbiórki moczu


11. Schorzenia wątroby i trzustki


12. Określanie stanu funkcjonowania tarczycy na podstawie badań


13. Prolaktyna, testosteron i kortyzol w aspekcie otyłości


14. Celiakia - rodzaje badań i ich skuteczność w różnych postaciach celiakii


15. Nieceliakalna nietolerancja glutenu


16. Case study - przykładowe wyniki badań i ich interpretacja



Czas trwania: 7 godzin (10:00 - 17:00)

Miejsce: dokładne miejsce szkolenia zostanie podane najpóźniej 10 dni przed szkoleniem

Wrocław: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Gmach Główny przy ul. Norwida 25, sala 239



Zapewniamy kawę, herbatę oraz drobny poczęstunek podczas przerw kawowych (owoce, warzywa, ciasteczka).

Zachęcamy do obserwowania naszej strony na portalu Facebook, gdzie na bieżąco dodawane są aktualności dotyczące szkoleń. link




PROWADZĄCY:

Mgr Ewelina Polak

Absolwentka dietetyki klinicznej na Uniwersytecie Medycznym w Lublinie oraz magister inżynier Technologii Żywności na Uniwersytecie Przyrodniczym. Otrzymana na studiach wiedza poparta jest wieloletnim doświadczeniem jako dietetyk specjalizujący się w różnych jednostkach chorobowych. Od 5 lat właścicielka poradni dietetycznej. Chętnie uczestniczy w szkoleniach i konferencjach w celu uaktualniania wiedzy i wprowadzania nowych metod w zakresie żywienia człowieka. Pracownik naukowo-dydaktyczny Uniwersytetu Rzeszowskiego. Autor publikacji naukowych.



Student

150 zł

  • Ta opcja skierowana jest do studentów oraz doktorantów z ważną legitymacją studencką.

Podstawowy

170 zł

  • Ta opcja skierowana jest do osób nieposiadających statusu studenta lub doktoranta